English Greek
Αρχική Ευκαιρίες καριέρας
Χρήσιμες Πληροφορίες Εκτύπωση E-mail

 

Ερώτηση: Ποιες είναι οι τρέχουσες τιμές της αγοράς ακινήτων στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης;

Η τιμή αγοράς για διαμερίσματα στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης είναι εξαιρετικά εξαρτώμενη από τους εξής παράγοντες:

 • Τοποθεσία - συγκεκριμένη οδός, θέα προς το ποτάμι ή ιστορικά μνημεία
 • Είσοδος του κτιρίου - είσοδος κατ’ευθείαν από την οδό ή είσοδος από την αυλή (Dvor), τον τύπο του κλιμακοστασίου (κύρια σκάλα ή σκάλα υπαλλήλων)
 • Κατεύθυνση που βλέπουν τα παράθυρα – πχ παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο ή παράθυρα με θέα στην αυλή ή παράθυρα και στις δύο πλευρές
 • Τύπος ιδιοκτησίας του διαμερίσματος - ένας ιδιοκτήτης ή πολλοί ιδιοκτήτες ή κοινόχρηστο διαμέρισμα
 • Επίπεδο ανακαίνισης - μη ανακαινισμένο ή Δυτικού τύπου ανακαίνιση
 • Κατάσταση Κτιρίου - κατάσταση των συνδέσεων κοινής ωφέλειας (σωληνώσεις, ηλεκτρική ενέργεια) και της γενικής δομής του κτιρίου


Ερώτηση: Μπορούν οι ξένοι νόμιμα να αγοράζουν διαμερίσματα στη Ρωσία και έχουν τα ίδια δικαιώματα ιδιοκτησίας ακινήτου, όπως οι Ρώσοι πολίτες;

Ναι, δεν υπάρχουν περιορισμοί για τους αλλοδαπούς την αγορά κατοικιών στη Ρωσία, και οι αλλοδαποί έχουν τα ίδια δικαιώματα, όταν πρόκειται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς όπως οι Ρώσοι πολίτες.

Ερώτηση: Ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιθεώρηση ενός ακινήτου για αγορά;

Εξαρτάται από το συγκεκριμένο σκοπό της αγοράς (να ζουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, περιστασιακή κατοικία, προς ενοικίαση ως επένδυση, να προβεί σε μια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη επένδυση). Τα πιο σημαντικά σημεία για να δούμε είναι οι εξής:

 • Τοποθεσία (κοντά στα ιστορικά μνημεία ή κτίρια, σταθμούς του μετρό, πάρκα, αναχώματα ποταμού ή διώρυγας, εμπορικά κέντρα, νηπιαγωγεία και σχολεία)
 • Κατάσταση κτιρίου (παλιό κτίριο - με ή χωρίς ολική αναδόμηση, βλέπε παράγραφο σχετικά με την ολική αναδόμηση, ένα κτίριο μετά την ανακατασκευή, τα υλικά με το οποία ανηγέρθη το κτίριο, δηλαδή τούβλα, πάνελ σκυροδέματος, κ.λπ., το έτος κατά το κτίριο χτίστηκε ή ανακαινίστηκε , η κατάσταση της σοφίτας και του υπογείου, η κατάσταση των σωλήνων και των ηλεκτρικών γραμμών, κλπ.)
 • Είσοδος (κατάσταση κλιμακοστασίου και εισόδου. Προτιμώνται η είσοδος από την οδό ή από μια καθαρή ανακαινισμένη αυλή)
 • Θέα από τα παράθυρα (θέα σε νερό, τα ιστορικά μνημεία ή σε ένα όμορφο κτίριο είναι πολύ υψηλά και κοστίζουν περισσότερο), παράγοντας θόρυβος. Μερικές φορές είναι καλύτερα όταν τα παράθυρα βλέπουν μια ήσυχη, πράσινη αυλή. Οι τιμές είναι συνήθως χαμηλότερες εάν τα παράθυρα βλέπουν μια σκοτεινή, μικρή αυλή.
 • Διάταξη διαμερίσματος (προτιμάται τα παράθυρα να βλέπουν και απο τις δύο πλευρές του κτιρίου), το είδος του μπάνιου (ξεχωριστά ή σε συνδυασμό, η τιμή είναι χαμηλότερη, αν δεν υπάρχει μπανιέρα), το ύψος οροφής.
 • Όροφος (σε γενικές γραμμές, το έδαφος και τα τελευταία πατώματα είναι λιγότερο ακριβά, αλλά αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τα ισόγεια για εμπορικούς σκοπούς, η τιμή μπορεί να είναι μεγαλύτερο από ό, τι για άλλους ορόφους).
 • Κατάσταση διαμερίσματος (ανακαινισμένο ή μη)
 • Ασφάλεια (υπηρεσίες ασφαλίας, πάρκινγκ)
 • Πόσο σύντομα μπορεί να αγοραστεί το ακίνητο
 • Νομική διαφάνεια

Όσο πιο θετικά είναι τα στοιχεία του ακινήτου, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή.

Ερώτηση: Τι είδους έρευνα θα πρέπει να γίνει για να καθοριστεί αν το διαμέρισμα είναι απολύτως νόμιμο και δεν υπάρχουν προβλήματα που συνδέονται με αυτό;

 • Έλεγχος ώστε τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος να ταιριάζουν με αυτές που αναφέρονται στα νομικά έγγραφα του διαμερίσματος.
 • Έλεγχος σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών και το ιστορικό αυτών καθώς και το ιστορικό του διαμερίσματος.
 • Μια επιθεώρηση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παιδιά καταχωρημένα στο ακίνητο που μπορεί να έχουν ειδικά θέματα που σχετίζονται με την μετακίνησή τους από αυτό - αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο και είνια αποτέλεσμα της ισχυρής κοινωνικής νομοθεσίας της Ρωσίας.
 • Έλεγχος στα τοπικά δικαιώματα εγγραφής του ενοικιαστή στα διαμερίσματα propiska.
 • Έλεγχοι σχετικά με την συζηγική έγκριση της πώλησης.
 • Υπάρχουν αρκετά ακόμη θέματα που μπορεί επίσης να χρειαστούν έλεγχο. Ο πιο πάνω κατάλογος περιέχει τους πιο κοινούς ελέγχους που διενεργούνται.

Ερώτηση: Τι είναι ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα και ποια είναι η διαδικασία για την αγορά ενός;

Τα κοινόχρηστα διαμερίσματα είναι ένα κατάλοιπο της σοβιετικής ζωής. Είναι συνήθως μεγάλα διαμερίσματα, κτισμένα πριν από την επανάσταση, στα οποία κάποιες οικογένειες ζουν μαζί σε ένα διαμέρισμα – η κάθε μια έχοντας ιδιοκτησία 1 ή 2 δωματίων. Μοιράζονται μια κοινόχρηστη κουζίνα και μπάνιο. Εάν ένα από τα δωμάτια στο διαμέρισμα δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί, κάθε οικογένεια (άτομο ή άτομα) έχει το δικαίωμα να ζήσει στο συγκεκριμένο δωμάτιο (ή δωμάτια)με βάση την απόφαση (διαταγή) που παρέχονται από την τοπική διοίκηση της πόλης. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θεωρούνται ενοικιαστές ή συν-ενοικιαστές του συγκεκριμένου χώρου. Οι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές αναγνωρίζονται από το κράτος. Σε περίπτωση που τα δωμάτια έχουν ιδιωτικοποιηθεί προκύπτουν αργότερα θέματα που αφορούν το υπόλοιπο τμήμα του κατοικήσιμου χώρου - αυτός ο χώρος μπορεί να καταλήξει να ανήκει στο κράτος. Οι περιοχές του διαμερίσματος που δεν αναφέρονται ως χώρος διαβίωσης (οι διάδρομοι, μπάνιο, τουαλέτα ντουλάπια κλπ.) θεωρούνται νομικά ως περιοχές για γενική χρήση από οποιονδήποτε από τους ενοίκους και δεν μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε άτομο.
Οι γείτονες εντός του κοινόχρηστου διαμερίσματος έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν ένα δωμάτιο(α) από άλλους γείτονες. Για να πωλήσει κάποιος ένα δωμάτιο σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα είναι κατ 'αρχήν αναγκαίο να λάβει γραπτή ειδοποίηση από όλους τους άλλους ενοίκους (εκτός από το κράτος) ότι κανένας από αυτούς δεν επιθυμεί να αγοράσει το συγκεκριμένο χώρο. Τα δωμάτια δεν μπορούν να ενοικιάζονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων ιδιοκτητών.
Σε σύγκριση με ένα κανονικό διαμέρισμα (το οποίο δεν αποτελεί κοινοτικό διαμέρισμα), είναι συνηθισμένο για μια οικογένεια να κατέχει το σύνολο του χώρου διαβίωσης ή να ζήσουν εκεί έχοντας ένα νομιμο κοινωνικό συμβόλαιο ενοικίασης (βάσει διαταγής του κράτους). Είναι δυνατόν να μετατραπεί ένα κανονικό διαμέρισμα σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα με αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών ή με εντολή από τα δικαστήρια.
Συνήθως ο μόνος τρόπος για να μετατραπεί ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα σε ένα κανονικό διαμέρισμα είναι με την αγορά όλων των δωματίων στο διαμέρισμα από τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό γίνεται συνήθως βήμα προς βήμα. Ο αγοραστής αγοράζει πρώτα ένα κομμάτι ιδιοκτησίας για κάθε οικογένεια στο όνομα του αγοραστή. Στη συνέχεια, όταν αυτό ολοκληρωθεί, ο αγοραστής διαπραγματεύεται αυτές τις ιδιοκτησίες για τα δωμάτια στο διαμέρισμα - αγοράζοντας συνεπώς ολόκληρο το διαμέρισμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη και συνεπάγεται λίγο κίνδυνο. Το σύνηθες χρονικό πλαίσιο είναι από 4 έως 8 μήνες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αν οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να αρχίσουν να παίζουν παιχνίδια, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο. Για το λόγο αυτό, τα κοινοτικά διαμερίσματα είναι συνήθως λιγότερο ακριβά από τα διαμερίσματα που ανήκουν μόνο σε έναν ιδιοκτήτη, αλλά μπορούν συχνά να είναι μια καλή επένδυση.


Ερώτηση: Τι είναι η ιδιωτικοποίηση;

Δικαιώματα ιδιοκτησίας έχουν χορηγηθεί για τα διάφορα είδη των ακινήτων στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αρχίζοντας το 1991, όταν εγκρίθηκε ο νόμος περί ιδιωτικοποιήσεων. Αυτός ο νόμος επέτρεψε στους πολίτες της Ρωσίας την ελεύθερη μεταφορά των κατοικημένων χώρους στους οποίους διέμεναν σε ιδιωτική ιδιοκτησία. Πριν από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, τα άτομα αυτά ζούσαν σε διαμερίσματα είτε με νόμιμο κοινωνικό συμβόλαιο ενοικίασης η οποία κατέγραφε το άτομο μέσω της χρήσης propiska (εγγραφής).
Η ιδιωτικοποίηση μπορεί να ολοκληρωθεί για ένα ολόκληρο διαμέρισμα ή μεμονωμένα δωμάτια του εν λόγω διαμερίσματος, εάν βρίσκονται σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης πραγματοποιείται από το περιφερειακό γραφείο για την ιδιωτικοποίηση και είναι σήμερα δωρεάν (υπάρχει ένα σχέδιο νόμου για τα έργα που μπορεί να θέσει τέρμα στη δωρεάν εγγραφή), η πληρωμή απαιτείται μόνο για τις υπηρεσίες των αντίστοιχων οργανισμών οι οποίοι εκτελούν τις τεχνικές εργασίες (προετοιμασία της συμφωνίας, την προετοιμασία των τεχνικών προδιαγραφών του διαμερίσματος, καταχώριση στο κράτος του δικαιώματος της ιδιοκτησίας του διαμερίσματος, κλπ.).
Οι ενήλικες στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι σε θέση να ιδιωτικοποιήσουν τον χώρο τους μόνο μία φορά, ενώ τα παιδιά είναι σε θέση να τον ιδιωτικοποιήσει δύο φορές (η δεύτερη φορά αφού γίνουν ενήλικες). Οι πολίτες μπορούν να αρνηθούν να ιδιωτικοποιήσουν το χώρο που διαμένουν και απλά να συνεχίσουν να ζουν σε αυτό με το νόμιμο κοινωνικό συμβόλαιο ενοικίασης. Εάν κάποιος ενήλικας μισθωτής επιλέξει να ιδιωτικοποιήσει την περιουσία του μπορεί να το κάνει, αλλά αν υπάρχει ένα παιδί καταχωρημένο στην ιδιοκτησία, πρέπει να λάβει πρώτα την άδεια από τον οργανισμό Opeki (ο οποίος ασχολείται με τα δικαιώματα των παιδιών) και της τοπικής δημοτικής επιτροπής παιδείας.
Σε περίπτωση που ένα άτομο επιλέγει να ιδιωτικοποιήσει ένα νεόδμητο διαμέρισμα, αυτή η ιδιωτικοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση του χτισίματος ολόκληρου του κτιρίου.

Ερώτηση: Πώς μπορώ να ανοίξω έναν τραπεζικό λογαριασμό στη Ρωσία;

Είναι αρκετά εύκολο για τους ξένους να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στη Ρωσία αν είναι ήδη στη Ρωσία (για διακοπές, επαγγελματικό ταξίδι ή αν ζουν εδώ). Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει ένα λογαριασμό, εάν βρίσκονται στο εξωτερικό. Για να ανοίξετε λογαριασμό, ενώ στη Ρωσία, θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Διαβατήριο
 • Ρωσική βίζα
 • Ρωσική κάρτα μετανάστευσης (που σας έχει δοθεί, όταν εισέρχεσθε στη χώρα)
 • Μια ελάχιστη κατάθεση (Για παράδειγμα, η Raiffeisen Bank, μία αυστριακή τράπεζα που έχει υποκαταστήματα στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, απαιτεί μια ελάχιστη κατάθεση των 500$. Αν θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άνοιγμα ενός λογαριασμού, ο αριθμός τηλεφώνου της Raiffeisen Bank στην Αγία Πετρούπολη είναι +7 812 118 6811)


Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο όριο στο ποσό των χρημάτων που μπορεί να εισαχθεί ή να βγει από τη Ρωσία;

Για τους αλλοδαπούς, δεν υπάρχει όριο στο ποσό των χρημάτων που μπορούν να μεταφερθούν προς ή έξω από τη Ρωσία μέσω τραπέζης. Στο παρελθόν, δεν υπήρχε όριο για τη μεταφορά κεφαλαίων προς τη Ρωσία, αλλά το μέγιστο ποσό για τη μεταφορά κεφαλαίων από τη Ρωσία δεν μπορούσε να υπερβεί το ποσό που μεταφέρθηκε μέσα. Εάν το πρόσωπο που ήθελε να μεταφέρει περισσότερα κεφάλαια από τη Ρωσία από ό, τι είχαν αρχικά μεταφερθεί εντος, ήταν απαραίτητο να λάβει μια επίσημη δήλωση που να αποδεικνύει ότι το πρόσωπο αυτό απέκτησε νομίμως τα πρόσθετα κεφάλαια στο εσωτερικό της Ρωσίας. Η δήλωση αυτή θα μπορούσε (και μπορεί) να αγοραστούν εύκολα στην αγορά σκληρού συναλλάγματος της Αγίας Πετρούπολης και το χρηματιστήριο ή σε οποιαδήποτε τράπεζα. Το κόστος μιας τέτοιας δήλωσης κυμαίνεται συνήθως από 0,3% (χρηματιστηριακή τιμή) σε 1% (τιμή τράπεζα). Οι νόμοι που αφορούν την μεταφορά σκληρού συναλάγματος αλλάζουν αρκετά συχνά, έτσι είναι πάντα καλύτερο να ελεγχθεί την περίοδο που σκοπεύετε να κάνετε σε μια τέτοια συναλλαγή.

Ερώτηση: Πώς λειτουργεί η διαδικασία πληρωμής, όταν είμαι έτοιμος να αγοράσω και να υπογράψω τα χαρτιά;

Ακολουθούν τα συνήθη βήματα, ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά ή επιπλέον βήματα, εάν η συμφωνία είναι περίπλοκη.

 • Όταν η ακριβής ημερομηνία της συναλλαγής έχει καθοριστεί, ο αγοραστής πρέπει να είναι προετοιμασμένος να έχει το απαιτούμενο ποσό της αγοράς σε διαθέσιμα μετρητά για να καταβάλει την πληρωμή. Περίπου το 95% όλων των συναλλαγών στη Ρωσία πραγματοποιούνται με μετρητά. Τα μετρητά συνήθως κατατίθεται σε χρηματοκιβώτιο τράπέζης την ημέρα της συναλλαγής η οποία επιτρέπει την πρόσβαση μόνο στον αγοραστή και τον πωλητή ή τους εκπροσώπους τους την ίδια στιγμή - κατά συνέπεια περιορίζοντας τον κίνδυνο να μεταβιβαστεί η ιδιοκτησία χωρίς αμοιβή ή να γίνει πληρωμή χωρίς μεταφορά του ακινήτου. Η τράπεζα, όπου κρατείται το χρηματοκιβώτιο και/ή ο πράκτορας που εκπροσωπεί τον αγοραστή, γίνεται ο τρίτος έταιρος διασφαλίζοντας ότι τα κεφάλαια δεν μετακινούνται μέχρις ότου όλες οι απαιτήσεις του αγοραστή και του πωλητή έχουν εκπληρωθεί (εγγραφή τίτλου, κ.λπ.).
 • Ο έλεγχος του χρηματοκιβωτίου διέπεται από τους όρους της σύμβασης που έχει συσταθεί μεταξύ της τράπεζας, του αγοραστή και του πωλητή. Ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης των χρημάτων έως ότου η σύμβαση αγοράς έχει υπογραφεί με τον πωλητή και το διαμέρισμα έχει καταχωρηθεί στο κράτος. Τα δύο μέρη μοιράζονται συνήθως το τέλος της τραπεζικής υπηρεσίας (μέχρι 60$).
 • Τα μέρη στη συνέχεια υπογράφουν και συμβολαιογραφικώς την κύρια σύμβαση αγοράς και το στέλνουν στο μητρώο του κράτους. Ο αγοραστής θα καταβάλει συνήθως μια αμοιβή συμβολαιογράφου (1,5% του κόστους της σύμβασης) και πάντα το τέλος μητρώου κράτους (περίπου 20$). Ο αγοραστής μπορεί επίσης να υπογράψει μια σύμβαση χωρίς τη χρήση ενός συμβολαιογράφου, αλλά συνιστάται να επισημοποιήσει τη συμφωνία για την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον.
 • Ο αγοραστής και ο πωλητής μπορούν να συμφωνήσουν να γράψουν μια αυθαίρετη αξία του ακινήτου (π.χ. λογιστική αξία του ακινήτου ή οποιαδήποτε άλλη αξία συμφωνήσουν) στη σύμβαση αν ο πωλητής θέλει να αποφύγει την καταβολή ενός μεγάλου φόρου επί των πωλήσεων, ή εάν ο αγοραστής θέλει να μειώσει η αμοιβή συμβολαιογράφου - ωστόσο η τιμή αυτή δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη τιμή κατάλογου (λογιστική αξία).

Για παράδειγμα:
Πραγματική (αγοραία) τιμή - 80.000$
Κόστος αποθεμάτων (λογιστική αξία) - 450.000 ρούβλια (~15.000$)
Κόστος του συμβολαίου με την αγοραία τιμή - 80.000$
Αμοιβή συμβολαιογράφου βάσει της τιμής αγοράς – 1200$
ή
Συμβόλαιο με το κόστος της λογιστικής αξίας - 15,000$
Αμοιβή συμβολαιογράφου βάσει της λογιστικής αξίας 225$

Ερώτηση: Τι προσωπικά έγγραφα χρειάζομαι να παρουσιάσω για να αγοράσω ένα διαμέρισμα στη Ρωσία;

 • Διαβατήριο και βίζα
 • Μια επίσημη μετάφραση του διαβατηρίου σας.
 • Άδεια από τη σύζυγό του αγοραστή, με συμβολαιογραφική επισημείωση αν αυτή η άδεια έχει επισημοποιηθεί έξω από τη Ρωσία. Η ρωσική επίσημη μετάφραση του εγγράφου αυτού και επίσημη μετάφραση του διαβατηρίου του συζύγου.
 • Άδεια Γάμου και μια επίσημη ρωσική μετάφραση.
 • Ο αγοραστής θα πρέπει επίσης να προσλάβει έναν ειδικό, πιστοποιημένο διερμηνέα εάν δεν ομιλεί ρωσικά.

Ερώτηση: Ποια έγγραφα πρέπει να συλλεχθούν από τον πωλητή προκειμένου να αγοραστεί ένα διαμέρισμα στη Ρωσία;

Εξαρτάται από την περίπτωση. Ακολουθεί ο κατάλογος των κρατικών οργανισμών που εκδίδουν ειδικά έγγραφα που σχετίζονται με την αγορά ή την ανακαίνιση του ακινήτου:

 • Κρατικό Γραφείο Εγγραφής Δικαιωμάτων Ιδιοκτησίας (GBR) καταχωρεί τη συναλλαγή και τα δικαιώματα του τίτλου.
 • Περιφερειακό Προεδρειο Καταλόγου Έργων(PIB) προετοιμάζει το τεχνικό διαβατήριο για το διαμέρισμα, αλλά και τα σχέδια ανακαίνισης.
 • Διαβατήριο-Υπηρεσίες Visa παρέχει εγγραφή / διαγραφή από το μητρώο για τους πολίτες που διαμένουν στο ακίνητο.
 • Διατμηματική Περιφερειακή Επιτροπή (MVK) εξετάζει και παρέχει εγκρίσεις για τις εργασίες ανακαίνισης σε διαμερίσματα (ειδικά όταν πρέπει οι τοίχοι να μετακινηθούν ή να γκρεμιστούν).
 • Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο προστάτης της ευημερίας και των δικαιωμάτων των παιδιών.
 • Επιτροπή για την Κατασκευή και Αρχιτεκτονική της Πόλης(KGA) ελέγχει τα θέματα που σχετίζονται με τις νέες κατασκευές.
 • Επιτροπή για τον Κρατικό Κατάλογο και Προστασία των Μνημείων (KGIOP) ελέγχει τις συναλλαγές που συνδέονται με ιστορικά αξιοθέατα.
 • Περιφερειακή Επιτροπή για τους Πόρους του Εδάφους (KZR) προετοιμάζει τα απαραίτητα έγγραφα για τις συναλλαγές με οικόπεδα.

Ερώτηση: Ποιοί είναι οι φόροι περιουσίας, και ποιες άλλες μηνιαίες ή ετήσιες πληρωμές που πρέπει να κάνω όταν έχω δικό μου διαμέρισμα;


Ο ιδιοκτήτης πληρώνει συνήθως ένα μικρό ετήσιο φόρο για το κόστος απογραφής περιουσίας. Αυτό είναι συνήθως μεταξύ 100$ και 200$. Οι μηνιαίες πληρωμές για ένα μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα είναι μεταξύ 50$ και 100$ συν περίπου 20$ για την ηλεκτρική ενέργεια και 5$ για τη χρήση του αριθμού τηλεφώνου.


Ερώτηση: Θα φορολογηθώ για εισόδημα από μισθώματα αν αποφασίσω να νοικιάσω το διαμέρισμά μου;


Αν ζείτε στη Ρωσία για 182 ημέρες ή περισσότερο, θεωρείστε κάτοικος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα φορολογηθήτε για εισόδημα από μισθώματα, σε ποσοστό 13% του εισοδήματος αυτού. Αυτό θεωρείται ο προσωπικός σας φόρος εισοδήματος.
Αν ζείτε στη Ρωσία για λιγότερο από 183 ημέρες, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε εναν φόρο επί των εισοδημάτων που παράγονται στη Ρωσία της τάξης του 30% των εσόδων από μισθώματα σας.

Ερώτηση: Σε ποιο ποσοστό θα φορολογηθώ αν αποφασίσω να πουλήσω το διαμέρισμά μου;

 • Οι κάτοικοι πληρώνουν φόρο 13% επί του εισοδήματος. Μη κάτοικοι πληρώνουν 30% επί του εισοδήματος. Τα έσοδα και η πλήρη τιμή αγοράς αναφέρονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας.
 • Οι μη κάτοικοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα για καμία έκπτωση φόρου. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν πάντα το 30% της τιμής.
 • Οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα για έκπτωση: Έκπτωση του 100% του εισοδήματος, εφόσον έχουν την κυριότητα ενός ακινήτου για χρονικό διάστημα πάνω από 3 χρόνια. Με άλλα λόγια δεν πληρώνουν τίποτα σε αυτή τη περίπτωση. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις αν κατέχουν ένα ακίνητο για χρονικό διάστημα μικρότερο των 3 ετών:
 1. Μείωση των 1.000.000 RUB
 2. Έκπτωση των δαπανών που συνδέονται με την αρχική τιμή αγοράς (τιμή που αναφέρεται στην προηγούμενη σύμβαση αγοραπωλησίας), επίσης άλλα τεκμηριωμένα έξοδα που συνδέονται με την ιδιοκτησία (π.χ. για ανακαίνιση). Με άλλα λόγια, θα πληρώνουν 13% φόρο επί της υπεραξίας.

  Για να θεωρηθεί κάποιος κάτοικος της Ρωσίας, θα πρέπει να βρίσκεται φυσικά στη Ρωσία για περισσότερο από 182 ημέρες το χρόνο.

Ερώτηση: Ποιος μπορεί να λάβει τη φροντίδα της περιουσίας μου, όταν θα φύγω από τη Ρωσία;

Το γραφείο μας μπορεί να διαχειριστεί τα ακίνητα για τους ιδιοκτήτες στη Ρωσία, εφόσον νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους. Αυτό κοστίζει συνήθως το 20% της τιμής ενοικίασης ανά μήνα.

Ερώτηση: Τι είναι Dvor;

Dvor είναι η Ρωσική λέξη για την αυλή. Τα κτίρια στην Αγία Πετρούπολη κατασκευάζονται με ένα τμήμα πρόσοψης (το μέρος του κτιρίου με μια είσοδο από την οδό και τα παράθυρα να βλέπουν στο δρόμο) και ένα μέρος από την αυλή. Το μέρος από την αυλή είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερο από το μέρος πρόσοψης. Διαμερίσματα με εισόδους από την αυλή έχουν μερικές φορές παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο ή παράθυρα με θέα στην αυλή. Υπάρχουν αυλές σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, υπάρχουν μεγάλες, φωτεινές, πράσινες αυλές και μικρές σκοτεινές αυλές. Αν το διαμέρισμα που επιλέγετε έχει παράθυρα με θέα στην αυλή, είναι συνήθως καλύτερο να επιλέγει ένα με αυλή που να είναι φωτεινή και πράσινη. Η πιο σκοτεινές καλούνται kolodets ή πηγάδια και δεν είναι πολύ διασκεδαστικό να ζούμε σε ένα πηγάδι.

Ερώτηση: Ποια είναι η ολική αναδόμηση (kapitalny Remont)
Ολική αναδόμηση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για τη γενική επισκευή ή την ανακατασκευή των δομικών στοιχείων και του δικτύου επικοινωνίας/δίκτυων κοινής ωφελείας ενός κτιρίου. Το κράτος πληρώνει για αυτή την ανακαίνιση και συμβαίνει μία φορά σε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν ακόμα πολλά διαμερίσματα στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, που δεν έχουν περάσει από την ολική αναδόμηση. Για αυτά τα διαμερίσματα, οι σωληνώσεις και οι γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση. Οι αγοραστές που αγοράζουν αυτά τα κτίρια πρέπει να είναι προσεκτικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή, εάν έχει προγραμματιστεί από τις αρχές ολική αναδόμηση, οι ένοικοι του κτιρίου θα αναγκαστούν να μετακομίσουν από το διαμέρισμά τους, για την περίοδο κατά την οποία χρειάζεται για να επισκευαστεί το κτίριο - μερικές φορές έως και λίγα χρόνια.

Ερώτηση: Ποιο είναι το καλύτερο, ταχύτερο και ασφαλέστερο τρόπο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;

 • Προσεκτικά καθορίστε τις ανάγκες σας και να τις προσαρμόσετε στο επίπεδο των τιμών (όλο το υλικό είναι διαθέσιμο, επικοινωνώντας μαζί μας).
 • Είναι καλύτερα αν μπορείτε να έρθετε στην Αγία Πετρούπολη για να δείτε τις θέσεις και πραγματικά να πάρετε μια ιδέα για την αγορά.
 • Εάν γνωρίζετε την πόλη αρκετά καλά και δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θα θέλατε να αρχίσετε να ψάχνετε σοβαρά να αγοράσετε ένα ακίνητο, μπορούμε να κάνουμε μια απομακρυσμένη επιλογή για σας .
 • Αν έρθουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και να λάβουμε τη συγκατάθεσή σας, μπορούμε να αρχίσουμε την προετοιμασία των χαρτιών για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Ερώτηση: Ποιο είναι το πιο κοινό μέγεθος των διαμερισμάτων στο κέντρο της πόλης;

Είναι πιθανώς ευκολότερο να διαχωρίσουμε τα μεγέθη των διαμερισμάτων στο κέντρο σε 3 κατηγορίες.

Μικρά 25 έως 70 τ.μ. (1 - 3 δωμάτια)
Μεσαία 70 έως 120 τ.μ. (2 - 6 δωμάτια)
Μεγάλα πάνω από 120 τ.μ. (3 δωματίων και άνω)

Τα μικρά και μεσαία διαμερίσματα συνήθως αποτελείται από τα τμήματα των μεγάλων, προ-επαναστατικών διαμερισμάτων. Αυτά τα διαμερίσματα αυτά χωρίστηκαν σε πολλά μέρη για να φιλοξενήσουν οικογένειες. Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα είχαν δύο εισόδους - μία για τους ιδιοκτήτες και μία άλλη (κοντά στην κουζίνα) για τους υπαλλήλους. Η είσοδος των υπαλλήλων ονομαζόταν συνήθως «μαύρη είσοδος» και συνήθως οδηγεί στην αυλή (Dvor). Η ίδια διαδικασία της διαίρεσης διαμερισμάτων έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ολικής αναδόμησης μιας σειράς κτιρίων μεταξύ 1948 και 1991. Μερικά από αυτά έχουν μια κύρια είσοδο στον δρόμου, ενώ άλλα έχουν τις «μαύρες εισόδους». Αυτοί οι τύποι των διαμερισμάτων συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου.
Τα μεγάλα διαμερίσματα έχουν συνήθως 2 εισόδους και μπορεί να εξακολουθούν να είναι κοινόχρηστα. Πολλά από τα μεγαλύτερα διαμερίσματα είναι ακόμα στην αρχική τους κατάσταση με την αρχική διάταξη, τζάκια και σόμπες αντίκες, κ.λπ. και μπορεί να είναι πραγματικά απίστευτη, μετά την ανακαίνισή τους. Πολλά από αυτά δεν έχουν περάσει από την αναδόμηση και μπορεί να είναι σε αρκετά άσχημη κατάσταση

Ερώτηση: Πόσο καιρό παίρνει η συναλλαγή συνήθως;

Εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της συναλλαγής. Αν η συμφωνία είναι απλή (άμεση πώληση), δηλαδή ο ιδιοκτήτης πωλεί απευθείας στον αγοραστή και λαμβάνει την πληρωμή, συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 4 εβδομάδες. Εάν είναι μια περίπλοκη συναλλαγή με ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα ή μια συμφωνία στην οποία ο ιδιοκτήτης δεν απαιτεί μόνο χρήματα, αλλά ένα άλλο διαμέρισμα για να μετακομίσει για να ολοκληρωθεί η πώληση, μπορεί να χρειαστούν από 6 εβδομάδες (όταν απαιτεί διαμέρισμα και χρήματα) μέχρι 8 μήνες (κοινόχρηστο διαμέρισμα).

Ερώτηση: Πώς μπορώ να αγοράσω ένα διαμέρισμα σε ένα κτίριο που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής;

Διαμερίσματα που αγοράζονται σε κτίρια υπό κατασκευή, δεν θεωρούνται από το νόμο ως ιδιωτική περιουσία. Αντ 'αυτού, ο αγοραστής γίνεται συμμέτοχος στη διαδικασία επενδύσεων και θεωρείται ένας από τους κατασκευαστές / επενδυτές του έργου. Το κύριο έγγραφο που παρέχει τα δικαιώματα στο διαμέρισμα και τις ευθύνες των μερών σε αυτή την περίπτωση είναι μια επενδυτική συμφωνία. Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας για αυτό το είδος διαμερίσματος γίνεται κατά τη στιγμή της εγγραφής στο κράτος και λαμβάνει χώρα μετά από αρκετούς μήνες. Υπάρχουν διάφορα στάδια της διαδικασίας, αρχίζοντας με την ολοκλήρωση της κατασκευής, μετά την κρατική ανάθεση, που οδηγεί στη μεταβίβαση των εγγράφων κτιρίου στο GBR (Κρατικό Γραφείο Εγγραφής Δικαιωμάτων Ιδιοκτησίας) και τέλος, να εγγραφούν οι επιμέρους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Όπως και με κάθε επενδυτική δραστηριότητα, αυτή η επένδυση μπορεί να συνεπάγεται μια ορισμένη ποσότητα κινδύνου, αλλά οικονομικά να είναι πιο συμφέρουσα από τυπικές αγορές. Η κατασκευή του κτιρίου είναι συνήθως καλής ποιότητας με αξιοπρεπείς διατάξεις των διαμερισμάτων. Το άλλο πλεονέκτημα που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι το κοινωνικό επίπεδο των νέων γειτόνων (που θα είναι πολύ πλουσιότεροι από το μέσο πολίτη και μπορεί να είναι ευκολότερο να ζήσετε μαζί τους ως γείτονες).

 

 

Newsletter

Το όνομά σας:

Το e-mail σας:

Online Επισκέπτες

Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin